“El Servei d’Atenció Telefònica 010, depenent de l’OMAC, presta els seus servicis a la ciutadania des del 2002 en horari partit de dilluns a divendres de 9.30 a 14.00 i de 16.00 a 20.00 hores”, ha explicat Sànchez, que ha afegit que “a partir d’ara, per tal d’atendre la demanda ciutadana, l’horari serà de 8:30 a 18 hores de forma ininterrompuda”.

El regidor ha afegit que “de la mateixa manera s’ha vist l’oportunitat de incorporar el servici d´informació per whatsapp com a via addicional de comunicació amb el Servici d’Atenció Telefònica 010, per a facilitar que la ciutadanía d’Elx puguen relacionar-se per esta eina innovadora amb el seu Ajuntament”.

Segons Felip Sànchez, el servici Whatsapp010 serà un mitjà addicional de comunicació del Servici 010 i  serà prestat en horari de 8:30 a 14:00 hores de dilluns a divendres i pel mateix personal que atén el Servici 010. Per a disfrutar d’este nou servici serà necessari donar-se d'alta en este, cosa que es pot fer emplenant un formulari en la web municipal o en les Oficines d’Atenció Ciutadana OMACs.

“L’objectiu últim és seguir millorant la comunicació entre l’Administració  local i els ciutadans. Pel whatsapp els il·licitans rebran respostes àgils a qüestions usuals i encara que no es podran realitzar tràmits administratius, sí que es podrà obtindre informació sobre com fer-los”, ha conclòs el regidor.

 

Alta en el servei